Штрафують за чужі «євробляхи»: українцям повідомили про нову аферу на 170 тисяч гривень

Нещодавно в Україні почали штрафувати автомобілістів за нерозмитнення автомобілів до 170 000 гривень. Проте з’ясувалося, що штрафи надходять навіть людям, які не мають машини.

За законом на одну людину можна оформити лише одну «євробляху». Експерти зазначають, що недобросовісні перегонщики авто використовують різні схеми, які передбачають оформлення транспортних засобів на інших людей.

Так, іноді людині пропонують підвезти її до кордону, а на митниці обманом виманюють у неї паспорт, оформляючи супутника як особу, яка ввозить авто. Декого за невелику плату спеціально привозять на кордон для оформлення «євробляхи», переконуючи, що жодних наслідків за це не буде. Але згодом митники оформляють на цих випадкових «власників» величезні штрафи.

Юристи зазначають, що ч.1 ст. 460 Митного кодексу України дозволяє не нести відповідальність за подібні діяння, якщо вони були вчинені внаслідок протиправних дій третіх осіб. Проте, щоб уникнути штрафу, українцям потрібно підтвердити документально вказані обставини. Для цього треба звернутися до поліції із заявою про шахрайство, яке скоєно щодо вас. Копію цієї заяви та доказів із поясненням також слід направити до митних органів.

Джерело Дорожній адвокат
Не пропустіть

Цей веб-сайт використовує файли cookie щоб вам було зручно користуватися сайтом. Прийняти