Автомобільна мобілізація: кому з водіїв потрібно готуватись

В Україні, як відомо, у зв’язку зі збройною агресією та вторгненням РФ вже понад півтора року діє військовий стан. При цьому деякі автомобілісти навіть не підозрюють, що за законом можуть мобілізувати для потреб оборони не лише їх, а й їхні транспортні засоби.

Щокварталу органи МВС складають спеціальні звіти для ТЦК (раніше військкоматів), в яких містяться дані про реєстрацію транспорту окремими підприємствами. Зазначена техніка за потреби може бути вилучена та передана ЗСУ. Не підлягають мобілізації автомобілі дипломатичних представництв, іноземних організацій, державних банків та підприємств із підвищеною значимістю.

Який рівень обертів двигуна треба підтримувати, щоб уникнути капітального ремонту

При цьому мобілізація автомобіля здійснюється за спеціальної процедури та виключно через наказ командування. Машину попередньо оцінюють, після чого передають ТЦК під протокол, копію документів залишають власнику. Останній має право сам вирішувати, який саме транспортний засіб передати армії. Після закінчення воєнного стану власник може розраховувати на повернення авто або компенсації його вартості від держави.

Джерело 24tv.ua
Не пропустіть

Цей веб-сайт використовує файли cookie щоб вам було зручно користуватися сайтом. Прийняти