Водія оштрафували на 60 млн гривень за перевищення швидкості: що сталося

У багатьох країнах влада активно бореться з «лихачами» на дорогах, у тому числі шляхом підвищення покарання за перевищення гранично допустимої швидкості їзди. Проте штраф у розмірі 60 млн гривень, схоже, виписують вперше.

Саме таке стягнення отримав житель американського штату Джорджія, який нещодавно був зупинений поліцією після того, як розігнався на своєму авто до швидкості 145 км/год у зоні, де дозволено їздити не швидше ніж 89 км/год. Чоловік очікував, що за свої дії йому доведеться дорого заплатити, але не думав, що настільки.

Коли американець отримав повідомлення про штраф, то був шокований — у документі було зазначено суму стягнення у розмірі 1,4 млн доларів. Водій спершу вирішив, що йдеться про якусь друкарську помилку і одразу ж зателефонував до суду, але там йому сказали, що документ оформлено правильно.

Місцеві чиновники, коментуючи інцидент, пояснили, що система під час виписки повідомлень видає «умовні цифри» штрафу, а реальне покарання призначає суд. При цьому фактичний розмір покарання не може за законом перевищувати 1000 доларів. Влада пообіцяла підкоригувати систему, щоб не лякати автомобілістів та уникнути плутанини.

Джерело Focus
Не пропустіть

Цей веб-сайт використовує файли cookie щоб вам було зручно користуватися сайтом. Прийняти