Наскільки велика загроза самозаймання електрокара: оприлюднено статистику

Іноді в новинах повідомляють про самозаймання автомобілів на електричній тязі. У зв’язку з цим багато хто задається питанням, наскільки взагалі безпечний цей вид транспорту.

Основною причиною займання електрокарів є коротке замикання. Великі батареї, які живлять цей вид машин, спалахують дуже швидко. Їх дуже складно згасити через хімічну реакцію та високу температуру горіння. Зрозуміло, враховуючи це, нікому не хочеться опинитися всередині електрокара, коли він спалахне. Водночас експерти стверджують, що ризик самозаймання такого авто набагато нижчий, ніж у бензинового чи дизельного.

За даними пожежно-рятувальної служби англійського графства Бедфордшир, де проживає 230 тисяч осіб, у 2019 році було зафіксовано 1898 пожеж звичайних авто та лише 54 загоряння електрокарів.

Honeywell Safety and Productivity Solutions повідомляє, що у Великій Британії з липня 2022 по червень 2023 року зафіксовано лише 239 пожеж електрокарів. Шведське агентство із цивільного страхування провело власне дослідження, в рамках якого з’ясувало, що бензинові та дизельні автомобілі спалахують у 19 разів частіше, ніж електромобілі.

Джерело Autocar
Не пропустіть

Цей веб-сайт використовує файли cookie щоб вам було зручно користуватися сайтом. Прийняти