В Україні суди стали скасовувати автомобільні штрафи через одну важливу формальність

Багато поліцейських помилково приділяють більше уваги змісту адміністративних справ щодо водіїв за порушення правил дорожнього руху, а не їхній формі. У зв’язку з цим українські суди почали скасовувати штрафи, накладені патрульними на автомобілістів.

Про такий випадок розповіли юристи компанії «Дорожній адвокат». Повідомляється, що поліція зупинила водія за перевищення швидкості вдвічі — замість 50 км/год на спідометрі у чоловіка було 101 км/год. Патрульні зафіксували порушення за допомогою приладу Trucam, а далі склали щодо водія постанову за ч. 4 ст. 122 КУпАП зі штрафом у розмірі 1700 гривень.

Який рівень обертів двигуна треба підтримувати, щоб уникнути капітального ремонту

Автомобіліст поскаржився до суду, де з’ясувалося, що у матеріалах справи немає його підпису про роз’яснення процесуальних прав та обов’язків. Причому в постанові інспектор чітко вказав, що ця процедура мала місце. У результаті суд дійшов висновку, що через недотримання важливої формальності водія притягнули до відповідальності незаконно. Далі розглядати ситуацію по суті та з’ясовувати, чи справді порушував водій закон, суд вважав безглуздим, оскільки дії поліції були неправомірними. Таким чином водій зміг уникнути покарання через звичайну недбалість патрульних.

Не пропустіть

Цей веб-сайт використовує файли cookie щоб вам було зручно користуватися сайтом. Прийняти