В Україні суд оштрафував патрульного за роботу таксистом із чужим посвідченням

У Києві співробітника патрульної поліції оштрафували за підробіток таксистом. Правоохоронець використав для цього чуже посвідчення водія.

Суд встановив, що у березні 2022 року на одному зі столичних блокпостів поліцейський виявив загублений іншим громадянином документ на право керування транспортним засобом. Патрульний не повернув права власнику, а вирішив привласнити їх. Надалі за допомогою чужого посвідчення він зареєструвався у додатку Uklon та підробляв таксистом.

У лютому 2023 року автомобіль Hyundai Sonata під керуванням співробітника поліції зупинили його колеги за порушення правил дорожнього руху. У цей момент патрульний-таксист перевозив двох дівчат за черговим замовленням. Після цього поліцейський продовжив підробляти, допоки у липні ним не зацікавилися співробітники департаменту внутрішньої безпеки Нацполіції. Вони також з’ясували, що чоловік використав своє службове становище, щоб перевірити присвоєне їм посвідчення водія по відомчих базах даних.

Патрульного притягнули до відповідальності за ст. 172-4 (порушення обмежень щодо сумісництва та суміщення з іншими видами діяльності) та ст. 172-8 (незаконне використання інформації, яка стала відомою особі у зв’язку з виконанням службових повноважень) КУпАП. У суді правоохоронець заперечував, що надавав послуги таксі, проте його впізнала одна з пасажирок. У результаті суд визнав його винним у скоєнні зазначених адміністративних правопорушень та призначив йому штраф у розмірі 8500 гривень.

Джерело sud.ua
Не пропустіть

Цей веб-сайт використовує файли cookie щоб вам було зручно користуватися сайтом. Прийняти