Кого із водіїв поліції заборонено штрафувати за їзду без страхового полісу

Як відомо, наявність цивільно-правового страхового полісу в Україні є обов’язковою умовою експлуатації автомобіля. За його відсутність, водіїв можуть оштрафувати на 425 гривень. Проте мало хто знає, що існують категорії осіб, яких за цей вид порушення поліції карати заборонено.

Порядок та умови страхування передбачені Законом України “Про обов’язкове страхування цивільно-правової відповідальності власників наземних транспортних засобів” №1961-IV від 01.07.2004. Пункт 13.1 цього нормативного акта містить вичерпний перелік водіїв, які не можуть бути притягнутими до адміністративної відповідальності за відсутність поліса. Сюди входять учасники бойових дій, постраждалі учасники революції гідності, особи з інвалідністю, отриманої внаслідок війни, а також інваліди І групи. Зазначені громадяни не притягуються до відповідальності за умови, що вони особисто керують авто, що належать їм.

Також не можна штрафувати водіїв, які керують транспортними засобами без страховки, якщо вони перевозять інваліда І групи, якому належить автомобіль.

Джерело Дорожній адвокат
Не пропустіть

Цей веб-сайт використовує файли cookie щоб вам було зручно користуватися сайтом. Прийняти