В Україні хочуть спростити процес продажу вживаних автомобілів

Левова частка всіх операцій із купівлі-продажу автомобілів в Україні припадає на вторинний ринок. При цьому суб’єкти цих правовідносин через зайву бюрократію йдуть на всілякі хитрощі, щоб спростити процедуру передачі права власності.

У Верховній Раді мають намір взятися за цю сферу діяльності і вже внесли до парламенту законопроекту №9083, який має удосконалити порядок здійснення оптової та роздрібної торгівлі транспортними засобами господарюючими суб’єктами.

Головною зміною має стати скасування вимоги перереєструвати суб’єктами господарювання автомобілів, придбаних як товар. Законодавці пояснюють ініціативу цілком практичними причинами, зазначаючи, що під час війни надходження до бюджету від авторинку поступаються лише надходженням від бізнесу, що торгує нафтопродуктами. При цьому багато підприємців вважають за краще йти в тінь через зайву бюрократію. Оновлене законодавство дозволить їм масово скуповувати вживані автомобілі для подальшого перепродажу, що підвищить надходження до бюджету.

Джерело sud.ua
Не пропустіть

Цей веб-сайт використовує файли cookie щоб вам було зручно користуватися сайтом. Прийняти