Стало відомо, куди зникають конфісковані в українців «євробляхи»

Конфісковані на кордоні автомобілі з номерними знаками Європейського Союзу передають військовим в зону бойових дій на Донбасі. Мова йде про сотні авто. Про це повідомляє Твоя МАШИНА з посиланням на 112.ua.

За словами гендиректора державної електронного майданчика СЕТІВ Віктора Вишнева, конфісковані авто насамперед надходять на майданчик СЕТІВ для продажу. Якщо після трьох сесій торгів транспортний засіб продати не вдалося, а майно було стягнуто в рахунок держави, то таке авто передається комісії для безоплатної передачі.

В усіх регіонах України існують комісії у складі представників фіскальної та виконавчої служб. Передача активу можлива установам, які мають право за законодавством, тому машини можуть отримати соціальні та медичні установи, військові частини, установи пенітенціарної системи, благодійні фонди, дитячі будинки, держоргани тощо.

Як правило, комісії віддають пріоритет військовим, у яких постійна нестача транспортних засобів. В зону бойових дій беруть автомобілі в будь-якому стані.

Нагадаємо, в Україні анонсували посилення контролю за ввезенням і використанням авто з іноземною реєстрацією.

Не пропустіть

Цей веб-сайт використовує файли cookie щоб вам було зручно користуватися сайтом. Прийняти