Українці з початку війни стали активно купувати дорогі авто: названо причину

Війна сильно вдарила по економіці України та фінансовому становищу багатьох українців. Проте, громадяни нашої країни після вторгнення РФ почали купувати дорожчі автомобілі. Про це пише ЕП.

Зазначається, що зараз середня вартість авто в Україні є рекордною за останні 4 роки. Ця тенденція має місце як у секторі нових,так і уживаних машин.

Видання звертає увагу, що кількість нових авто у 2023 році суттєво скоротилася – до 46 тисяч порівняно з показниками 2020-2021 років (60-80 тисяч). Водночас уживаних машин з-за кордону українці почали купувати більше, ніж чотири роки тому.

У порівнянні з показниками 2020-2021 років, середній цінник на авто в Україні зріс на 20% – до 1,56 мільйона гривень. Вартість авто з-за кордону також зросла на 16% — до 430 тисяч.

Перевірте своє авто: за які покажчики поворотів поліція без вагань оштрафує водія на 510 гривень

Експерти пояснюють подібне явище тим, що автомобілі преміум-марок BMW, Mercedes-Benz та Lexus мали в цей період рекордні продажі, а також тим, що через війну в Україні тимчасово скасували публічні декларації для чиновників, що спровокувало новий виток корупції. Заможні влади почали скуповувати дорогі авто для себе і рідних. Крім того, висловлюється версія, що на тлі постійної невизначеності та пов’язаних із війною негативних факторів українці все частіше приходять до думки, що не варто ні в чому собі відмовляти.

Не пропустіть

Цей веб-сайт використовує файли cookie щоб вам було зручно користуватися сайтом. Прийняти