Польсько-український кордон можуть перекрити для авто на 2 місяці: стала відома причина

Польсько-український кордон став одним із ключових логістичних та гуманітарних об’єктів з початку повномасштабного вторгнення РФ в Україну. Проте вже незабаром роботу пропускних пунктів для автомобілів можуть заблокувати.

Польські перевізники анонсують, що з листопада вони почнуть перешкоджати в’їзду до їхньої країни автотранспорту з України. Учасники акції мають намір перекрити усі в’їзди на 2 місяці. Перший «перформанс» вони вже погодили з польською владою на 10 ранку 3 листопада.

Приводом для протестів називається несправедлива конкуренція з українськими перевізниками після лібералізації міжнародних правил перевезень між Україною та Євросоюзом. Учасники акції вимагають повернути процедуру отримання українцями спеціальних дозволів на перевезення, посилити для іноземців правила перевезень ЄКМТ, заборонити реєструвати компанії в Польщі, якщо їхній капітал знаходиться за межами ЄС, зробити окрему електронну чергу для авто на номерах ЄС, окрему чергу для порожніх фур та отримати доступ до системи “Шлях”.

Джерело Міжнародна транспортна асоціація України
Не пропустіть

Цей веб-сайт використовує файли cookie щоб вам було зручно користуватися сайтом. Прийняти