Прокуратура взялася за розслідування резонансних ДТП

Генеральний прокурор України Юрій Луценко взяв на особистий контроль всі резонансні дорожньо-транспортні пригоди зі смертельними наслідками, які сталися в останні дні в різних регіонах України, повідомляє прес-секретар генерального прокурора України Лариса Сарган, пише Інтерфакс.

“Генпрокурор Юрій Луценко тримає на контролі розслідування всіх резонансних ДТП, де загинули люди. У нас є співпраця з Національною поліцією в розслідуванні таких злочинів. Можу сказати, що патрульні переважно діють правильно і жорстко щодо тих, хто скоїв злочин на дорозі”, – повідомила Л.Сарган.

Вона зазначила, що прокурори в судах “до останнього обстоюють сторону обвинувачення, щоб ті, хто вчинив злочин, отримали належне”. “Минулого року до судів було направлено 1689 обвинувальних актів з смертельними ДТП. А за перше півріччя цього року – вже 1031”, – розповіла прес-секретар генпрокурора.

При цьому вона зазначила, що велика кількість ДТП з летальними результатами протягом останнього року жахає, і питання безпеки на дорогах необхідно вирішувати комплексно: “Тут і правила дорожнього руху, і якість доріг, і їх освітлення в темний час доби, і робота суддів, і законодавчі зміни”.

“Є необхідність посилення відповідальності за скоєні злочини на дорогах. Адже в 2017 році з +1324 засуджених у справах зі смертельними ДТП до позбавлення волі були засуджені 276 осіб, тобто лише кожен п’ятий винуватець. Переконана, прокуратура ініціюватиме відповідні законодавчі зміни, а парламент їх розгляне якомога швидше”, – зазначила Л.Сарган.

Нагадаємо, 20 липня двох ДТП загинули 15 людей. Ще 21 особа опинилася в лікарнях.

Не пропустіть

Цей веб-сайт використовує файли cookie щоб вам було зручно користуватися сайтом. Прийняти