В Україні водії стали частіше пристібатися: названо причину

В Україні спостерігається підвищення рівня використання водіями ременів безпеки. Експерти відзначають, що автомобілісти стали набагато частіше пристібатися, хоча кількість тих, хто нехтує правилами безпеки, як і раніше, велика.

Експерти Центру демократії та верховенства права (ЦЕДЕМ) та Vision Zero провели дослідження, в рамках якого спостерігали за діями більш ніж 30 тисяч водіїв у Києві та 17 обласних центрах. У результаті їм удалося з’ясувати, що ременями безпеки в Україні користуються в середньому 40,14% водіїв. І хоча ця цифра далека від ідеальної, порівняно з показниками 2020 року вона вселяє оптимізм. Тоді лише майже кожен четвертий водій (26,04%) пристібався на українських дорогах. Найчастіше користуються ременями безпеки водії у Києві, Львові, Житомирі та Рівному. Найгірші показники в Одесі та Миколаєві.

Причиною того, що українці стали частіще пристібатися, називається небажання платити штраф, який складає 510 гривень. Однак найбільш вагомою мотивацією дотримуватися правил безпеки є те, що непристібнутий водій має вдвічи більші шанси загинути при ДТП.

Джерело auto.bigmir.net
Не пропустіть

Цей веб-сайт використовує файли cookie щоб вам було зручно користуватися сайтом. Прийняти