У РФ заявили про намір вкрасти в України легендарний ЗАЗ «Запорожець»

Після окупації значної частини Запорізької області в Росії зазіхнули ще й на легендарний український автомобіль ЗАЗ «Запорожець». Окупанти хочуть відродити виробництво колись популярного авто і просто вкрасти іменитий бренд в України.

Як заявив екс-заступник голови МВС Дмитро Ворона, якого окупанти за зраду України призначили «сенатором від Запорізької області», в РФ мають налагодити випуск нового «народного» автомобіля, який слід назвати «Запорожцем». Крім того, колаборант заявив про намір відродити завод «Комунар» (раніше так називався ЗАЗ). При цьому Ворона не пояснив, що українське підприємство нині вже функціонує в Запоріжжі, хоча через розв’язану війну РФ і знизило темпи виробництва.

Як відомо, права на торгову марку “Запорожець” належать корпорації “УкрАвто”, яка є власником Запорізького автозаводу. Датою заснування підприємства прийнято вважати 1863 рік. При цьому перші автомобілі ЗАЗ почав випускати майже через 100 років. У період, поки підприємство мало назву «Комунар», автомобільну техніку воно не виробляло.

Останнім часом у Росії активно вихваляються «імпортозаміщеними» вітчизняними автомобілями, які на перевірку виявляються поставленими з Китаю моделями, на яких росіяни лише змінюють логотипи. Торік у РФ помпезно представили “відроджений” Москвич 3, яким насправді виявився китайський кросовер JAC JS4.

Джерело Focus
Не пропустіть

Цей веб-сайт використовує файли cookie щоб вам було зручно користуватися сайтом. Прийняти