Власник «євробляхи» домігся скасування штрафу у 170 тисяч: як йому це вдалося

З недавніх пір власників автомобілів, які ввезені в Україну та не розмитнені протягом 30 днів, жорстко карають аж до штрафу на 170 тисяч гривень та конфіскації машин. Однак у деяких випадках покарання вдається уникнути.

Портал «Дорожній адвокат» розповідає про громадянина Азербайджану, який завіз в Україну транспортний засіб ще у 2020 році. У листопаді минулого року митники склали щодо нього протокол за ч.6 ст.481 Митного кодексу. Чоловіку загрожував штраф, але він оскаржив рішення про покарання в суді.

Органам правосуддя іноземець показав довідку зі СТО, в якій йшлося про те, що ввезена ним «євробляха» з грудня 2020 по грудень 2022 року перебувала на ремонті. Таким чином, чоловік довів, що він не мав можливості вивезти транспортний засіб з України у встановлений законом термін.

Суд взяв до уваги аргументи власника авто, а також врахував, що його дії не призвели до серйозних наслідків. У зв’язку з цим він вважав порушення незначним і закрив справу, звільнивши іноземця від відповідальності

Не пропустіть

Цей веб-сайт використовує файли cookie щоб вам було зручно користуватися сайтом. Прийняти