В Україні запровадили нові вимоги для однієї категорії водіїв: що змінилося

З початку листопада в Україні було внесено зміни до правил перетину кордону для вантажних автотранспортних засобів. Наразі доступ до електронної черги надається виключно для транспортних засобів, що знаходяться на території України. Ці нововведення спрямовані на запобігання можливим зловживанням у системі єЧерга на пунктах пропуску, заявив голова Державного агентства інфраструктури України Мустафа Найєм.

За його словами, тепер в онлайн-черзі будуть присутні тільки вантажівки, які підтверджені на 100%. Технічна сторона цих змін ґрунтується на обміні даними з базою даних Держмитниці. Це дає змогу проводити перевірку наявності конкретного транспортного засобу на території України.

Процес верифікації вже розпочався. Це означає, що вантажівки, які перебувають за межами країни, матимуть змогу зареєструватися в електронній черзі лише після в’їзду на територію України. Впровадження таких змін покликане прискорити процес проходження кордону, що особливо актуально з огляду на те, що через військову агресію Росії частка автомобільних перевезень усередині країни та транскордонних перевезень зросла до 70%.

Джерело OBOZ.UA
Не пропустіть

Цей веб-сайт використовує файли cookie щоб вам було зручно користуватися сайтом. Прийняти