В Україні очікують різкий стрибок цін на дизпаливо: названо причину

Українцям загрожує різке зростання цін на дизельне паливо напередодні зими. За даними директора Консалтингової групи “А-95” Сергія Куюна, ця ситуація викликана протестом польських перевізників, що почався на кордоні України.

Минулого тижня польські перевізники розпочали свою акцію, блокуючи пункти пропуску на кордоні та перешкоджаючи руху українських бензовозів. Організатори висловлюють свою незадоволеність “нечесними” умовами, створеними для української сторони в контексті повномасштабної війни.

Експерти зазначають, що польський кордон відіграє значну роль у постачанні дизельного палива в Україну, і блокування цього напряму може спричинити дефіцит його в країні.

За попередніми даними, польські перевізники мають намір продовжувати страйк кілька місяців, що створює реальну загрозу зростання цін на дизельне паливо в Україні.

Згідно зі звітом Консалтингової групи “А-95”, обсяги розмитнення нафтопродуктів в Україні значно збільшились у період з 30 жовтня до 5 листопада. Імпорт дизельного палива за цей період зріс на 13%, досягнувши позначки 155 тисяч тонн. Схильні до ризику компанії активно закуповують дизельне паливо і створюють запаси зимового сорту, одночасно позбавляючись літнього виду палива.

Джерело Vesti.ua
Не пропустіть

Цей веб-сайт використовує файли cookie щоб вам було зручно користуватися сайтом. Прийняти