Українцям стало простіше готуватися до іспитів на права: що дозволили майбутнім водіям

В Україні найближчим часом водії отримають право готуватися до теоретичного іспиту на права водія самостійно, без необхідності відвідування автошкіл. Це значна зміна в системі навчання водіїв, яка була схвалена урядом і буде реалізована найближчим часом.

Міністр внутрішніх справ України Ігор Клименко оголосив про це у своїх соцмережах, зазначивши, що нововведення буде запроваджено у рамках реформи сервісних центрів МВС. Вони нададуть майбутнім водіям можливість вибору між відвідуванням автошколи для вивчення Правил дорожнього руху (ПДР) та структури автомобілів або самостійним вивченням цієї інформації. Для складання теоретичного іспиту на права водія, вони зможуть звернутися до будь-якого сервісного центру МВС. У майбутньому іспити також можна буде складати в Центрах надання адміністративних послуг.

Рішення дозволить українським громадянам самостійно готуватися до теоретичного іспиту, полегшуючи доступ до процедури отримання прав водія. Це також поширюватиметься на проект “Автошколи для осіб з інвалідністю”, що спростить підготовку до іспитів для людей з обмеженими можливостями та ветеранів війни.

Слід зазначити, що це зміна стосується виключно навчання теорії. Уроки керування автошколами залишаться обов’язковими. Така система самостійного вивчення ПДР вже використовується в низці європейських країн, включаючи Бельгію, Велику Британію, Іспанію та Нідерланди. Україна приєднується до країн, які надають своїм громадянам більше свободи в процесі підготовки до іспитів водія.

Джерело Focus
Не пропустіть

Цей веб-сайт використовує файли cookie щоб вам було зручно користуватися сайтом. Прийняти