Литовці почнуть конфіскувати автомобілі у росіян на потреби ЗСУ з 11 березня

Литва планує розпочати з 11 березня конфіскацію автомобілів з російською реєстрацією, що в’їхали до країни до 11 вересня. Інформація про це з’явилася у LNK.

Згідно зі словами голови Комітету національної безпеки та оборони Лаурінаса Кашчюнаса, власникам дається перехідний період до 11 березня для вивезення машин. У разі невиконання цієї вимоги, автомобілі будуть затримані, ініціюється процес конфіскації, а також можливе їх вивезення через кордон під супроводом.

Зазначається, що виняток із цього заходу зроблено лише для автомобілів, які прямують транзитом до Калінінграда. Автомобілі з російськими номерами, які підлягають конфіскації, можуть бути передані Україні для потреб Збройних Сил України, що вже практикується з автомобілями, які вилучаються у нетверезих водіїв у Литві.

Литва керується рекомендаціями Єврокомісії у своїх діях щодо конфіскації. Проте Європарламент заявив, що країни ЄС мають припинити конфіскацію автомобілів із російськими номерами, оскільки це дискредитує санкції проти Росії.

Джерело ZN
Не пропустіть

Цей веб-сайт використовує файли cookie щоб вам було зручно користуватися сайтом. Прийняти