Чому американські водії паркують машини бампером до газону: названо незвичайну причину

У США водії, особливо ті, хто тільки отримав посвідчення водія, часто паркують свої автомобілі лицем до газону, навіть якщо це незручно для виїзду. Як виявилося, ця дивна поведінка пояснюється не лише перевагами, а й вимогами страхових компаній.

В Україні більшість автомобілістів паркується передом до виїзду, щоб було зручніше полишати місце стоянки. Але за океаном все зовсім інакше. На типовій стоянці перед супермаркетом у США можна помітити, що всі машини розташовані задом до виїзду та кожна точно по центру свого місця. Це пов’язано з тим, що американські автошколи не вчать паркуватися задом. Саме тому американці вважають за краще уникати цього маневру.

Однак за цим стоїть не лише особиста особисті вподобання водіїв, а й вимоги страхових компаній:

Безпека маневру: Маневрування на зайнятій парковці, здаючи назад, потім уперед, може бути небезпечним через ризик зіткнення. Зменшення маневрів на 1 рух знижує ймовірність аварії.

Матеріальний розрахунок: Якщо ваша машина пошкоджується за вашої відсутності, то при паркуванні задом, ремонт заднього бампера, як правило, обходиться дешевше, ніж переднього. Страхові компанії заощаджують, тому що ремонт “морди” потребує більше витрат.

Мобільність після удару: У разі пошкодження передньої частини машини існує більший ризик втрати можливості пересуватися. Задній бампер після удару легко відновити, і водій частіше залишається мобільним.

Ці зміни у стилі паркування були запроваджені після того, як страхові компанії помітили суттєве зниження витрат на страхові виплати, охоплюючи понад 45% економії на рік.

Не пропустіть

Цей веб-сайт використовує файли cookie щоб вам було зручно користуватися сайтом. Прийняти