В Україні хочуть утричі підвищити акцизи на популярний вид палива: хто із водіїв постраждає

У Верховній Раді України обговорюється можливе затвердження підвищення акцизів на скраплений газ із 52 євро за тисячу літрів до 169 євро. Це рішення викликане розглядом альтернативних джерел палива та гармонізацією акцизних ставок відповідно до директив Європейського Союзу.

Інформацію про зміну ставок на акцизи надало видання Нафторинок, посилаючись на засідання податкового комітету Верховної Ради. Народний депутат Данило Гетьманцев підтвердив, що ставку на LPG буде змінено, стверджуючи, що запропоновані 169 євро за тисячу літрів зрідженого газу можуть також бути переглянуті в майбутньому.

Представник Міністерства фінансів зазначив, що уряд розглядає скраплений газ як альтернативу, і якщо потрібно гармонізувати акцизні ставки відповідно до директив ЄС, ставка на скраплений газ має бути 68 євро, тоді як на бензин — 359 євро.

Однак у разі військових потреб акциз на пальне для Збройних Сил України залишиться на рівні 0 євро за тисячу літрів у період військового та надзвичайного стану.

На даний момент акцизи на автогаз в Україні становлять 52 євро за тисячу літрів, а на бензин та дизпаливо — 100 євро. ПДВ на всі види палива залишається незмінним та становить 7%.

Джерело Нафторинок
Не пропустіть

Цей веб-сайт використовує файли cookie щоб вам було зручно користуватися сайтом. Прийняти