Стало відомо, власники яких автомобілів найчастіше порушують правил дорожнього руху

Британські дослідники оприлюднили результати аналізу даних про більш ніж 400 000 дорожньо-транспортних пригод у Великій Британії, виявивши цікаві закономірності у поведінці водіїв різних автомобілів на дорогах. Експерти дійшли висновку, що деякі власники автомобілів систематично порушують правила дорожнього руху і така поведінка пов’язана з маркетинговими стратегіями певних автобрендів.

Особливу увагу вчені приділили виробникам спортивних автомобілів, які у своїх рекламних кампаніях акцентують увагу на визначних характеристиках своїх моделей на гоночних трасах. За результатами дослідження з’ясувалося, що водії автомобілів марок Subaru, BMW та Porsche частіше за інших перевищують встановлені швидкісні обмеження, проїжджають на червоне світло світлофора, а також виявляють агресивну поведінку на дорогах.

Один із авторів дослідження висловив думку, що такі тенденції можуть бути обумовлені агресивними маркетинговими кампаніями даних автовиробників, які акцентують увагу на видатних технічних характеристиках та можливостях маневрування своїх автомобілів. Зокрема, Subaru, BMW та Porsche у своїй рекламі часто підкреслюють перевагу своїх моделей порівняно з конкурентами.

Цікаво, що компанія Subaru поступово змінює свій імідж, уникаючи стереотипу виробника спортивних автомобілів. На даний момент японський бренд перерозподіляє свою увагу на виробництво сімейних автомобілів, що, можливо, змінить стереотипи про типового водія Subaru у майбутньому.

Джерело Autoevolution
Не пропустіть

Цей веб-сайт використовує файли cookie щоб вам було зручно користуватися сайтом. Прийняти