Досвідчений механік показав водіям «секретну» кнопку, яка робить машину потужнішою

Водії отримали шанс збільшити потужність своїх автомобілів завдяки несподіваному відкриттю досвідченого механіка Скотті Кілмера, який поділився своїм досвідом на YouTube. Виявляється, багато автомобілів обладнані “прихованою” кнопкою, здатною покращити динамічні характеристики двигуна. Однак, як і у випадку з більшістю речей, є свої нюанси та можливі витрати.

Американський механік із 55-річним стажем розповів водіям, що деякі моделі автомобілів мають функцію, яка може прискорити їхній рух. На відео, опублікованому в соціальних мережах, він продемонстрував місцезнаходження кнопки з маркуванням “ECT PWR” та розповів про те, як вона працює.

Індикатор цієї функції розташований у лівому нижньому куті спідометра на панелі приладів. Він спалахує зеленим кольором, коли опція активована. Сама кнопка розташована на важелі перемикання передач збоку зліва. В деяких моделях вона розташовується біля бардачка або біля водійських дверей. Натискання на цю кнопку призводить до зміни параметрів автоматичної коробки передач, дозволяючи їй перемикатися на більш високі оберти для надання більшої потужності.

На думку механіка, це справді може покращити прискорення автомобіля. Однак він попередив водіїв про можливі негативні наслідки. Збільшення оборотів може призвести до збільшення витрати палива та зносу двигуна, що в кінцевому підсумку може вимагати дорогого ремонту.

Незважаючи на можливі недоліки, деякі водії вітають відкриття цієї функції. Її наявність може стати додатковим стимулом для збереження старих автомобілів, особливо тих, які не мають сучасних технологій і функцій.

Важливо пам’ятати, що використання подібних “прихованих” функцій має бути усвідомленим, і водіям слід зважити всі за і проти активації. Підвищення потужності може приносити задоволення покращеної динаміки, але при цьому необхідно бути готовим до можливих наслідків для автомобіля.

Джерело The Sun
Не пропустіть

Цей веб-сайт використовує файли cookie щоб вам було зручно користуватися сайтом. Прийняти