Поліція штрафує деяких водіїв на 3400 грн за необізнаність: в чому справа та як уникнути покарання

Останнім часом в Україні часто фіксують випадки недобросовісного виписування штрафів водіям за прострочені тимчасові посвідчення водія. Несумлінні патрульні інспектори поліції здійснюють подібні дії, свідомо ігноруючи особливості термінів дії цього посвідчення.

Важливо відзначити, що під час дії військового стану термін дії тимчасових посвідчень водіїв припиняється, що надає водіям можливість використовувати їх протягом року після закінчення цього періоду.

Попри це окремі представники поліції почали накладати штрафи у розмірі 3400 гривень на водіїв, ґрунтуючись на непоінформованості останніх щодо змін у законодавстві. Якщо водії сплатили штраф, то визнали провину та підстав для оскарження стягнення мати більше не будуть.

Експерти рекомендують водіям регулярно перевіряти офіційні заяви уряду щодо термінів дії посвідчень водія та бути уважними до новин у сфері дорожнього руху.

У разі накладення штрафу за прострочене тимчасове посвідчення водія водіям рекомендується оскаржити його в суді, вказуючи на законодавчі норми, що припиняють термін його дії під час військового стану.

Поінформованість та дотримання чинних правил допоможуть водіям уникнути неправомірних штрафів та запобігти можливим непорозумінням при взаємодії з правоохоронними органами.

Джерело newsauto.com.ua
Не пропустіть

Цей веб-сайт використовує файли cookie щоб вам було зручно користуватися сайтом. Прийняти