Штраф 4500 гривень за керування автомобілем у куртці: де водіїв почнуть карати за їзду у верхньому одязі

Британським водіям загрожують величезні штрафи та штрафні бали за носіння зимового верхнього одягу за кермом, попереджає місцева влада через офіційні джерела. За інформацією CarMats.co.uk, кожен восьмий водій у Великій Британії зізнався, що знімав пальто під час водіння, ігноруючи потенційні небезпеки.

Незважаючи на те, що саме носіння пальта чи будь-якого іншого верхнього одягу за кермом не суперечить закону, зняття його під час руху вважається порушенням Правил дорожнього руху. Ця дія змушує водіїв відволікатися від керування автомобілем, що сприймається як небезпечна поведінка на дорозі.

Патрульні без вагань оштрафують водія на 100 фунтів стерлінгів (близько 4500 гривень) на місцях, якщо побачать, як він знімає куртку за кермом. Також можливе нарахування додатково трьох штрафних балів за необережне керування.

Таких заходів вживаються з урахуванням підвищених ризиків на зимових дорогах. Водіям також рекомендується бути пильними та стежити за іншими аспектами безпеки на дорозі, щоб уникнути штрафів та забезпечити безпечне пересування в умовах несприятливої погоди.

Джерело Express
Не пропустіть

Цей веб-сайт використовує файли cookie щоб вам було зручно користуватися сайтом. Прийняти