У МВС нагадали водіям про необхідність мати в автомобілі один важливий предмет

У Головному сервісному центрі МВС нагадали водіям про важливість наявності у своєму автомобілі аптечки. У рамках тижня безпеки дорожнього руху офіційні представники наголосили, що перевірка комплектації автомобільної аптечки є невід’ємною частиною піклування про безпеку на дорозі.

У відомстві наголосили, що наявність у водія певних медикаментів, які є в аптечці, може врятувати чиєсь життя.

Відсутність аптечки в автомобілі може спричинити штраф у розмірі 340 гривень, відповідно до частини 1 статті 121 Кодексу України про адміністративні правопорушення. Це порушення кваліфікується як керування транспортним засобом з технічною несправністю, а саме – відсутністю аптечки.

Однак варто зазначити, що відсутність аптечки в приватному автомобілі, який не призначений для пасажирських перевезень, не тягне безпосереднього штрафу. Це має лише запобіжний характер відповідно до нормативних документів.

У разі використання транспортного засобу для перевезення пасажирів відсутність аптечки може призвести до накладення штрафу у розмірі 680 гривень. Повторне порушення протягом року може призвести до більш серйозних заходів, таких як позбавлення посвідчення водія на період від трьох до шести місяців або адміністративний арешт на період від п’яти до десяти днів.

Джерело СТІНА
Не пропустіть

Цей веб-сайт використовує файли cookie щоб вам було зручно користуватися сайтом. Прийняти