Адвокат розповів про новий хитрий трюк поліції для незаконної зупинки авто та перевірки водіїв

Свобода пересування, закріплена у Конституції України, є основним правом кожної людини. Проте адвокат Роман Симутін поділився випадком, який виходить за межі стандартних перевірок водіїв. У цьому незвичайному випадку поліцейські представили особливий момент під час зупинки автомобіля — перевірку по базі зниклих.

Адвокат описує ситуацію як “комедію чи розіграш”, де поліцейські зупиняють водія не з метою перевірки за базою номерів чи моделей, а з питанням: “Чи не загубився?” У ході цієї формальності також провадиться перевірка документів.

Симутін радить водіям бути пильними та тверезими як за кермом, так і у спілкуванні з поліцейськими. Знання законних підстав для зупинення автомобіля та перевірки документів, регламентованих законом “Про Національну поліцію”, може допомогти водіям у таких нестандартних ситуаціях.

Зупинка транспортного засобу поліцейським має супроводжуватися інформуванням водія про конкретну причину, а поліцейський зобов’язаний надати свої дані та службове посвідчення на вимогу водія.

Джерело Hyser
Не пропустіть

Цей веб-сайт використовує файли cookie щоб вам було зручно користуватися сайтом. Прийняти