Українцям хочуть заборонити ввезення деяких авто із США: названо причину

У США виникають обговорення щодо можливої заборони на експорт пошкоджених електромобілів, спрямованих до країн, зокрема в Україну, повідомляє Авто24.

Американські регулятори висловлюють побоювання щодо безпеки транспортування таких транспортних засобів, особливо через можливі пожежі батарей на кораблях. Крім того, існує тривога щодо утилізації та переробки батарей, а також щодо можливого вивезення електронних відходів у країни, які не мають засобів для їх обробки.

Однією з основних причин можливої заборони є прагнення контролювати долю батарей, що залишилися у пошкоджених електромобілях у процесі переміщення через транспортні канали. Непоодинокі випадки пожеж під час транспортування цих автомобілів, викликаних спалахом батарей.

Додатковим мотивом для заборони є бажання зберегти цінні мінерали, що містяться в акумуляторах усередині країни. Такі мінерали стають дедалі ціннішими, і США прагнуть уникнути їхньої втрати за кордоном.

У контексті українського ринку, стартапи з переробки акумуляторів у Західній Європі та США одержують значні інвестиції для зміцнення ланцюжків постачання сировини зі старих або використаних батарей. Проте вони поки що не охоплюють значної частки акумуляторів, особливо через складність ремонту електромобілів та відсутність загальносвітових нормативів щодо поводження з акумуляторами після аварій.

Існує деяка гра на руку українцям, які привозять биті електромобілі до України. Зокрема, електромобілі частіше списуються після аварій, і вони можуть бути визнані такими, що не підлягають ремонту навіть після незначних пошкоджень. Електромобілі таким чином можуть бути привабливим джерелом для отримання битих автомобілів.

Не пропустіть

Цей веб-сайт використовує файли cookie щоб вам було зручно користуватися сайтом. Прийняти