Страйк поляків на кордоні України продовжено: скільки ще блокуватимуть автотранспорт

Польські перевізники вирішили продовжити блокаду на найбільшому пункті пропуску “Ягодин-Дорогуськ” на кордоні з Україною до лютого 2024 року. Лідер мітингувальників, Рафал Меклер, повідомив про це у своєму акаунті у Facebook.

“Ми подали ще одну заявку. Протест у Дорогуську продовжено до 1 лютого 2024 року. Прийнято без застережень”, – зазначив Меклер.

Також він анонсував розширення блокади на четвертий пункт пропуску “Медика – Шегіні” з 23 листопада, закликавши фермерів приєднатися до протесту.

Причини продовження страйку пов’язані із незадоволеністю польських перевізників деякими аспектами взаємодії з українським урядом. Однією з основних вимог мітингувальників є повернення практики дозволів для українських перевізників, яку було скасовано угодою з Європейським Союзом до 30 червня 2024 року. Протестувальники наполягають на розірванні цієї угоди та поновленні дозвільного режиму для перетину кордону з 1 січня.

Страйк вже призвів до повної зупинки руху на кількох прикордонних пунктах між Польщею та Україною, включаючи “Дорогуськ – Ягодин”, “Корчева – Краковець”, “Гребене – Рава Руська”. Це викликало формування величезних черг з українських вантажівок та створило незручності для багатьох водіїв, які змушені тимчасово проживати на польських парковках.

Ситуація вимагає уважної уваги з боку влади обох країн та пошуку конструктивного рішення для задоволення вимог перевізників та мінімізації впливу на транспортну інфраструктуру та бізнес у регіоні.

Джерело Укрінформ
Не пропустіть

Цей веб-сайт використовує файли cookie щоб вам було зручно користуватися сайтом. Прийняти