В Україні розкрили аферу патрульних із «Драгером»: як обманювали водіїв

У місті Павлограді на Дніпропетровщині виявлено велику аферу за участю співробітників патрульної поліції, які зловживали своїми повноваженнями при здійсненні службових обов’язків на блокпостах. Група поліцейських залучала водіїв до процедури огляду щодо алкогольного сп’яніння, використовуючи для цього прилад Драгер. Однак навіть за відсутності алкоголю в організмі прилад завжди фіксував перевищення допустимої норми.

Інформація про цю шахрайську схему надійшла на гарячу лінію Департаменту внутрішньої безпеки Нацполіції. Оперативні заходи було негайно розпочато, і поліцейських було затримано “на гарячому” при отриманні хабара у розмірі 17 тисяч гривень.

У ході обшуків учасників групи було виявлено “фіктивний” Драгер, який не значився на балансі поліції. Крім того, вилучено понад 400 тисяч гривень та 6 тисяч доларів. Нині проводиться слідство, спрямоване виявлення походження вилучених коштів.

Згідно з офіційною заявою, поліцейським, які брали участь у шахрайстві, висунуто звинувачення за частиною 3 статті 368 Кримінального кодексу України, що стосується прийняття чи отримання неправомірної вигоди посадовцем. За скоєння злочину їм загрожує до 10 років позбавлення волі.

Суспільність очікує, що слідство встановить усі подробиці діяльності злочинної групи, а винних буде притягнуто до заслуженої відповідальності перед законом.

Джерело ДВБ Нацполіції
Не пропустіть

Цей веб-сайт використовує файли cookie щоб вам було зручно користуватися сайтом. Прийняти