Водіїв чекає заборона на нічну їзду наступного року: кого торкнуться обмеження

Наступного року в Євросоюзі набудуть чинності нові правила, націлені на підвищення безпеки на дорогах та зменшення кількості смертей, що відбуваються внаслідок дорожньо-транспортних пригод, яка наразі становить близько 20 000 осіб на рік.

Однією з ключових змін є заборона для нових водіїв їздити вночі, з 0:00 до 6:00. Це обмеження запроваджується з метою зниження випадків керування транспортними засобами у стані алкогольного сп’яніння. Однак, це не єдине обмеження для водіїв з обмеженим досвідом. Початківцям також буде заборонено керувати автомобілями, маса яких перевищує 1,8 тонни. Це означає, що поїздки на позашляховиках для водіїв-початківців будуть обмежені.

Впровадження нових норм буде поетапним і не одразу торкнеться всіх країн Євросоюзу. Планується, що наступного року буде ухвалено рішення про їх впровадження та стандартизацію для всього співтовариства. Проте деякі країни вже готуються до впровадження нових правил. Наприклад, у Німеччині з 1 січня має набути чинності більш суворий закон, який обмежить права нових водіїв, включаючи заборону нічної їзди, керування позашляховиками та перевищення швидкості 110 км/год.

Джерело inPoland
Не пропустіть

Цей веб-сайт використовує файли cookie щоб вам було зручно користуватися сайтом. Прийняти