Юрист попередив водіїв про «зимові» штрафи, що готуються в Україні: за що каратимуть

Юрист Віктор Мазур у себе в Instagram поділився з українськими водіями думкою про законопроект №8369, який надійшов на розгляд до Верховної Ради. Відповідно до положень документа, пропонується з 1 листопада по 31 березня зобов’язати власників автомобілів масою до 3,5 т перевзувати свої транспортні засоби на зимову або всесезонну гуму. Автомобілі з масою понад 3,5 т повинні використовувати лише зимові шини.

Штраф за керування автомобілем з літньою гумою у зимовий період у разі ухвалення закону складе 340 гривень. В даний час в Україні відсутнє ясне законодавче регулювання щодо обов’язкового сезонного використання шин, і внесені зміни спрямовані на усунення цієї прогалини в законодавстві.

Ініціатори законопроекту обґрунтовують необхідність запровадження нових правил тим, що більшість ДТП трапляються взимку. Вони також вказують на аналогічні норми в деяких країнах Євросоюзу, де відсутність зимових шин сприймається як грубе порушення правил дорожнього руху.

Представники законодавчої ініціативи наголошують, що використання літньої гуми в зимовий період становить серйозну загрозу безпеці дорожнього руху для водіїв та пішоходів. Введення штрафів спрямоване на підвищення загальної безпеки на дорогах країни.

Джерело Znaj.ua
Не пропустіть

Цей веб-сайт використовує файли cookie щоб вам було зручно користуватися сайтом. Прийняти