Словаки погрожують знову заблокувати кордон з Україною: де не можна буде проїхати з 1 грудня

Голова асоціації далекобійників Словаччини Станіслав Скала оголосив про можливе блокування головного прикордонного переходу “Вишнє Німецьке – Ужгород” з Україною, починаючи з 1 грудня. Ця загроза пов’язана із вимогами обмеження конкуренції щодо українських перевізників.

Словацькі перевізники приєдналися до блокади українського кордону разом із польськими колегами. Вони висувають вимогу перед Європейським Союзом відновити дозвільну систему для українських водіїв, які в’їжджають до ЄС, та для водіїв із ЄС, які в’їжджають до України, з винятками лише для гуманітарної допомоги та військових вантажів.

Глава UNAS наголосив, що рішення про блокування буде ухвалено після оцінки реакції Міністерства транспорту до 30 листопада. Він також висловив сумнів у можливому прориві на зустрічі європейських міністрів транспорту, яка запланована на 4 грудня у Брюсселі.

Блокування кордону між Словаччиною та Україною завдає шкоди економіці України, впливаючи на експорт та постачання товарів першої необхідності.

Джерело Reuters
Не пропустіть

Цей веб-сайт використовує файли cookie щоб вам було зручно користуватися сайтом. Прийняти