У водіїв відбирають права за відсутність однієї речі в авто: на кого чекає суворе покарання

Українська влада посилює контроль за дотриманням правил дорожнього руху, включаючи наявність вогнегасника у транспортних засобах. Водії, що надають послуги пасажирських перевезень, піддаються суворішим заходам покарання за відсутності необхідного обладнання.

Про один такий випадок пише «Дорожній адвокат». Водій мікроавтобуса Volkswagen LT 35 опинився у центрі уваги поліції, що призвело до серйозних юридичних наслідків.

Виходячи з законодавства, перше порушення, яке також включає відсутність вогнегасника, тягне за собою штраф у розмірі 680 гривень. Проте, за повторного випадку порушення протягом року, штраф збільшується до 1700 гривень, а водія позбавляють прав на керування автомобілем від 3 до 6 місяців.

У даному випадку водій мікроавтобуса після першого порушення вважав за краще заплатити штраф, не підозрюючи про можливі наслідки. Однак, продовживши їздити без вогнегасника, його вторинне затримання призвело до більш серйозних санкцій – штрафу у розмірі 850 гривень та позбавлення прав на три місяці. Суд визнав відсутність вогнегасника порушенням Правил дорожнього руху та врахував згоду водія із висунутими звинуваченнями.

Цей випадок є нагадуванням про важливість дотримання технічних вимог і правил безпеки на дорогах, а також наслідків, які можуть виникнути при ігноруванні цих правил.

Джерело Дорожній адвокат
Не пропустіть

Цей веб-сайт використовує файли cookie щоб вам було зручно користуватися сайтом. Прийняти