Адвокат назвав водіям 4 підступні питання поліції, на які категорично не варто відповідати

Іноді у процесі взаємодії з поліцією можуть виникнути ситуації, коли вони ставлять питання, спрямовані на виявлення порушень. Адвокат Роман Симутін застерігає водіїв від відповідей на певні підступні питання:

Питання про здоров’я та самопочуття: Не варто розкривати інформацію про своє здоров’я, оскільки це може бути використане проти вас. Якщо ви повідомите про слабкість, втому або хворобу, вас можуть перевірити на ознаки алкогольного або наркотичного впливу.

Вчора вживали алкоголь? Поліцейські можуть не питати про поточне вживання, а відзначають, чи вживали ви алкоголь учора. Відповідь на це запитання може бути підставою для перевірки на алкогольне сп’яніння.

З автомобіля вийдете? Ви не повинні виходити з автомобіля під час перевірки документів. Краще уточніть у офіцера, чи є його вимога обов’язковою. У деяких випадках вихід із машини може бути вимогою.

Куди поспішайте? Питання про мету поїздки може бути використане для натяку на перевищення швидкості. Не варто виправдовуватися та повідомляти про те, що ви поспішаєте. Краще стверджуйте, що дотримувалися швидкісного режиму та рухалися в межах дозволених обмежень.

Симутін радить водіям бути пильними під час взаємодії з поліцією, уникати деталей про свій стан і давати роз’яснення лише в тому випадку, якщо офіцер наполягає на цьому із законних підстав.

Джерело РБК-Україна
Не пропустіть

Цей веб-сайт використовує файли cookie щоб вам було зручно користуватися сайтом. Прийняти