Машини Hyundai зможуть самостійно викликати поліцію, якщо почують крики про допомогу

Hyundai Motor Group представила нову концепцію під назвою “H-SOS” у рамках свого 14-го фестивалю IDEA. Згідно з цією ідеєю, майбутні автомобілі від Hyundai будуть обладнані зовнішніми мікрофонами, здатними реагувати на крики про допомогу або звуки вибуху. У разі виявлення подібних звуків автомобіль автоматично активує різні системи безпеки, такі як фари, аварійна сигналізація та звукові сигнали. Крім того, автомобіль почне записувати навколишнє оточення з використанням вбудованих камер.

Цікавим аспектом “H-SOS” є можливість відправлення попередження поліції із зазначенням розташування автомобіля та відеозаписом того, що відбувається. У надзвичайних ситуаціях автомобіль також зможе попереджати власників інших транспортних засобів про можливу небезпеку, створюючи таким чином систему “соціального захисту для запобігання злочинам та нещасним випадкам у сліпих зонах”.

Багато елементів, необхідних реалізації цієї ідеї, вже існують, включаючи режим Sentry Mode у Tesla, системи відеоспостереження у Rivian, ідентифікацію звуків додатками Shazam і Google, і навіть технологію SoundThinking Inc. для виявлення звуків пострілів.

Прийняття такої концепції спрощується тим, що сучасні автомобілі все частіше підключені до Інтернету та можуть отримувати оновлення “по повітрю”. Компанія General Motors вже пропонує пакет OnStar, який дозволяє відстежувати викрадені автомобілі та попереджати поліцію про їхнє місцезнаходження. “H-SOS” є додатковим кроком у напрямку інноваційних технологій для забезпечення безпеки водіїв та оточуючих.

Джерело Autocentre
Не пропустіть

Цей веб-сайт використовує файли cookie щоб вам було зручно користуватися сайтом. Прийняти