Літаючий електрокар Doroni отримав дозвіл на польоти в США

Компанія Doroni Aerospace, що базується в Майамі, анонсувала успішне отримання офіційного сертифіката льотної придатності від Федерального управління цивільної авіації США (FAA) для свого повністю електричного автомобіля Doroni H1.

Doroni H1, що є двомісним електричним літальним автомобілем з функцією вертикального зльоту і посадки (EVTOL), відрізняється компактною конструкцією, яка дозволяє поміститися в стандартному гаражі на дві машини при довжині 7 м і ширині 4,3 м.

Автомобіль оснащений вісьмома пропелерами для вертикального зльоту та посадки та двома для горизонтального польоту, що наводяться в рух десятьма електродвигунами. Doroni H1 має крейсерську швидкість 161 км/год, максимальну швидкість 225 км/год, дальність польоту 97 км та максимальний час польоту 40 хвилин.

Однією з найважливіших особливостей є можливість дистанційного керування. Апарат уже здійснив успішний перший пілотований політ влітку за участю генерального директора Doroni Aerospace Дорона Мердінгера.

Компанія отримала понад 370 попередніх замовлень на Doroni H1, і планує зробити від 120 до 125 таких літаків до 2025 чи 2026 року. Довгострокові плани включають розширення виробництва до 2500 автомобілів щорічно.

Джерело 24tv.ua
Не пропустіть

Цей веб-сайт використовує файли cookie щоб вам було зручно користуватися сайтом. Прийняти