Toyota анонсувала випуск електрокара з унікальною батареєю та запасом ходу 1200 км

Toyota оголосила про стратегічне співробітництво з компанією Idemitsu для розробки твердотільних акумуляторів для електромобілів. Ці акумулятори обіцяють бути більш легкими, швидкозарядними та екологічно безпечними в порівнянні з літій-іонними батареями, які сьогодні використовуються в електрокарах.

Твердотільні акумулятори мають стійкість до високих напруг і температур, а також обіцяють надати автомобілям значний запас ходу, що перевищує 1200 км. Вони також можуть заряджатися майже миттєво, лише за 10 хвилин або навіть швидше.

На прес-конференції Toyota поділилася своїми планами використання цієї технології для майбутніх електрокарів. Компанія прагне створити батарею, що забезпечує запас ходу понад 900 миль (майже 1500 км.). Створення якісних та недорогих твердотільних батарей є технологічним викликом, Toyota та Idemitsu вже планують побудувати завод для масового виробництва, що може знизити витрати на виробництво. Однак перед цим необхідно вирішити технологічні проблеми, такі як схильність до тріщин, що є основним викликом розробки цього типу батарей.

Джерело Telegraf
Не пропустіть

Цей веб-сайт використовує файли cookie щоб вам було зручно користуватися сайтом. Прийняти