Всім водіям в Україні доведеться змінювати права: у Раді готуються ухвалити новий закон

Комітет Верховної Ради України з питань транспорту та інфраструктури висловлює підтримку законопроекту №8082, спрямованого на скорочення терміну дії посвідчення водія з 30 до 10-15 років. Ініціатором проекту виступив прем’єр-міністр Денис Шмигаль, а петиція з проханням не поширювати норми законопроекту на раніше видані посвідчення водія не мала суттєвих наслідків.

У разі ухвалення законопроекту, водії будуть зобов’язані проходити перевірку фізичного та психологічного стану кожні 10 або 15 років (залежно від категорії транспортного засобу). Додатково водіям, які набрали багато штрафів, знадобиться перескладання теоретичних та практичних іспитів.

Проект закону також передбачає перегляд транспортних категорій, згідно з яким водії транспортних компаній повинні будуть підтверджувати свої права водія кожні 5 років, відповідаючи стандартам Євросоюзу. Автори законопроекту очікують, що ці зміни сприяють зниженню кількості дорожньо-транспортних пригод у країні. Планувалося, що законопроект №8082 буде розглянутий до кінця 2023 року, але поки Рада має більш пріоритетні напрямки роботи.

Джерело Голос Карпат
Не пропустіть

Цей веб-сайт використовує файли cookie щоб вам було зручно користуватися сайтом. Прийняти