Українським водіям назвали випадки, коли страхова може залізти до них у кишеню та розорити

Багато водіїв в Україні вважають, що страховка на їхній автомобіль захищає їх від фінансових труднощів після ДТП. Тим не менш, важливо знати, що є випадки, коли страхова компанія може вимагати компенсацію від вас, власника автомобіля, за покриття витрат на чужий транспортний засіб. Давайте розберемо, коли і чому це може статися.

Можливість страхової компанії стягнути кошти у порядку регресу передбачена Законом України “Про обов’язкове страхування цивільно-правової відповідальності власників наземних транспортних засобів” у статті 38.

Цей процес може бути активований за кількома сценаріями, включаючи такі:

– Якщо водій керував автомобілем у стані алкогольного чи наркотичного сп’яніння.
– Якщо водій не мав відповідної категорії посвідчення водія.
– Якщо водій незаконно залишив місце ДТП.
– Якщо транспортний засіб був у несправному технічному стані.
– Якщо водій не повідомив ДТП у встановлені терміни.

Якщо ви відмовляєтеся відшкодувати ці витрати, страхова компанія має право звернутися до суду з позовом про стягнення коштів. Крім того, якщо ви програєте справу, вам може бути наказано сплатити судові витрати страхової компанії, що може спричинити значні витрати.

Тому важливо пам’ятати про ці сценарії і вживати заходів, щоб унеможливити їх виникнення. Маючи страховку цивільно-правової відповідальності перед третіми особами, ви зможете уникнути фінансових труднощів при відшкодуванні шкоди чужому автомобілю з власних коштів.

Розумне розуміння страхових вимог та регресу може врятувати вас від неприємних фінансових наслідків у разі ДТП. Уважність і дотримання законодавства допоможуть вам уникнути втрати грошей і непотрібного клопоту.

Джерело Avtosota
Не пропустіть

Цей веб-сайт використовує файли cookie щоб вам було зручно користуватися сайтом. Прийняти