При незначних ДТП поліцію можна вже не викликати

Уряд Молдови прийняв постанову, згідно з якою відтепер при незначних дорожньо-транспортних пригодах поліцію можна буде не викликати.

Про це поінформували в прес-службі уряду, повідомляє власний кореспондент Укрінформу в Молдові.

«Згідно з постановою, процедура реєстрації незначних ДТП, в яких були залучені не більше двох автомобілів і під час яких ніхто з громадян не постраждав, а також не зазнав серйозних матеріальних втрат, здійснюється агентами страхових компаній. При цьому, водії повинні мати при собі поліс обов’язкового цивільного страхування або «Зелену карту», – йдеться в повідомленні.

Підкреслюється також, що водії не будуть санкціоновані адміністративними штрафами та штрафними балами, проте фіксація ДТП приведе до збільшення вартості поліса страхування цивільної відповідальності на наступний рік.

Заява про відшкодування збитків у таких випадках подається потерпілою стороною в страхову кампанію, де був застрахований винуватець аварії.

В уряді пояснили, що така процедура дозволить представникам Національного інспекторату патрулювання більш оперативно реагувати на великі ДТП.

За офіційною статистикою, щорічно в Молдові реєструється понад 11 тисяч незначних ДТП, а загальний обсяг витрат при здійсненні всіх необхідних поліцейських формальностей становить близько 3,5 мільйонів леїв (близько 180 тисяч євро). У 2017 році в країні відбулося близько 74% аварій, в результаті яких водії зазнали лише матеріальні збитки, в тому числі й незначні.

Не пропустіть

Цей веб-сайт використовує файли cookie щоб вам було зручно користуватися сайтом. Прийняти