Автоінструктор розкрив водіям секрет плавної їзди на “механіці”

Інструктор з водіння Річард Фандерс поділився з водіями на своєму YouTube-каналі Conquer Driving корисною порадою щодо плавного перемикання передач на будь-якому автомобілі з механічною КПП. Ця порада допоможе уникнути небажаних ривків і зробити процес перемикання передач більш розміреним та ефективним.

Автоінструктор пояснив, що багато водіїв припускаються поширених помилок при перемиканні передач, особливо при переході на знижену передачу. Він сказав: «Коли ви включаєте підвищену передачу, різниця в оборотах двигуна та шестерні КПП не надто велика, тому зчеплення не сильно навантажене». При пониженні передачі різниця в обертах між двигуном та коробкою передач стає великою.

У такій ситуації, наголосив Фандерс, важливо правильно використовувати зчеплення для узгодження обертів мотора і трансмісії. Зробити це можна так:

1. Перед зниженням передачі витиснути зчеплення на максимум.

2. Переключити передачу, не відпускаючі зчеплення.

3. Спостерігати за показниками тахометра, які після перемикання передачі впадуть до мінімуму, але одразу швидко почнуть рости.

4. Дочекатися, поки стрілка приладу припинить рух вгору, дійшовши до «точки зчеплення», коли шестерні коробки передач та двигуна вирівнюються та відповідають встановленій швидкості.

5. Після цього можна плавно повністю відпустити зчеплення, завершивши перемикання передач без ривків чи поштовхів.

Порада Річарда Фандерса з плавного перемикання передач стане у нагоді всім водіям з механічною коробкою передач. Правильне використання зчеплення та узгодження обертів двигуна з КПП зроблять вашу їзду комфортнішою та безпечнішою.

Інші водії, які переглянули відео, залишилися у захваті від рекомендації інструктора. У коментарях вони дякують йому за корисну пораду.

«Це дуже корисно, я з нетерпінням чекаю можливості застосувати це на практиці цього тижня»,

«Дійсно корисні відео»,

«Я навчився підбирати обертів із вашого старого відео минулого року. Тепер це стало повсякденною практикою», – пишуть користувачі.

Джерело The Sun
Не пропустіть

Цей веб-сайт використовує файли cookie щоб вам було зручно користуватися сайтом. Прийняти