В Україні готують підвищення штрафів для однієї категорії водіїв: кого торкнуться зміни

Найближчим часом на деяких українських водіїв чекає посилення покарання за один вид порушень. У Верховній Раді України зареєстровано законопроект №10335, який має на меті підвищити штрафи за неправильне паркування для водіїв великогабаритних та великовагових транспортних засобів.

Ініціатива передбачає внесення до Кодексу України про адміністративні правопорушення (КУпАП) нової норми, яка визначає відповідальність водіям вантажних автомобілів за порушення правил стоянки. Санкція за це правопорушення передбачає накладення штрафу у розмірі 6 800 гривень.

Процедура винесення рішень щодо цієї категорії адміністративних правопорушень міститиме складання протоколів поліцейськими та розгляд справ у судах. Важливо зазначити, що у разі, якщо дії порушника будуть визнані малозначними, суди можуть ухвалити рішення про звільнення його від адміністративної відповідальності.

Цей законопроект спрямований на підвищення дисципліни та дотримання правил стоянки на дорогах України, а також на забезпечення безпеки руху та покращення загальної дорожньої ситуації в країні.

Не пропустіть

Цей веб-сайт використовує файли cookie щоб вам було зручно користуватися сайтом. Прийняти