Водіїв застерегли від однієї поширеної небезпечної помилки під час поломки машини на автостраді

Королівський автомобільний клуб (RAC) провів опитування серед британських автомобілістів, з’ясувавши, що три з чотирьох водіїв не знають, як правильно поводитися при поломці машини на автомагістралі. Ця проблема, очевидно, є актуальною і в Україні, особливо в зимовий сезон, коли погодні умови кидають водіям додатковий виклик.

Зокрема, в RAC заявили, що тільки 22% автомобілістів сказали, що після аварії мокрої і холодної зимової ночі пішли б найкращій пораді – стати позаду свого застряглого автомобіля, якнайдалі від руху і за аварійною огорожею, якщо таке є.

Що ще більш тривожно, більше 10% опитаних водіїв заявили, що залишаться у своєму автомобілі на узбіччі, наражаючи себе на значний ризик отримати травму у разі зіткнення з іншим транспортним засобом. 65% водіїв заявили, що вийдуть зі своїх машин, але стоятимуть або перед нею, або поряд з нею, що також наражає їх на більшу небезпеку.

Патрульний Палістер із Північно-Східного округу сказав: “Все частіше, коли ми прибуваємо на місце аварії на автостраді, ми виявляємо, що учасники все ще знаходяться у своїх автомобілях або стоять поряд з ними або перед ними – два найнебезпечніші місця”.

Експерти рекомендують водіям та їхнім пасажирам виходити з автомобіля через двері, найбільш віддалені від проїжджої частини, вставати позаду автомобіля обличчям до зустрічного руху і якнайдалі від машини, за бар’єром, якщо така є. Єдиний виняток із цього правила – якщо у когось проблеми з пересуванням, і він не може легко залишити автомобіль – у цьому випадку йому слід пристебнутись ременем безпеки та викликати службу порятунку.

Один з експертів RAC Еліс Сімпсон визнає, що в холодну, сиру або морозну погоду водії та пасажири мають сильну спокусу ризикнути і залишитися в хоч і зламаній, але сухій і теплій машині, на узбіччі.

“На жаль, ми знаємо з досвіду, що це абсолютно неправильний вчинок, якщо тільки з якоїсь причини ви не можете вийти з автомобіля”, – каже вона.

Джерело AutoExpress
Не пропустіть

Цей веб-сайт використовує файли cookie щоб вам було зручно користуватися сайтом. Прийняти