Коли українцям дозволять розмитнення авто у “Дії”: Федоров розповів про проблеми

Віце-прем’єр та міністр цифрової трансформації України Михайло Федоров в інтерв’ю “24 каналу” обговорив перспективи впровадження послуги розмитнення автомобілів через програму “Дія”. За його словами, законопроект, який дозволить реалізувати цю послугу, зустрічає певні труднощі на шляху прийняття.

Депутати вже робили спроби зареєструвати законопроекти щодо розмитнення авто, проте їх не було прийнято. Попри це Федоров висловив оптимізм щодо майбутнього проекту. Він згадав, що до кінця 2023 року планується реєстрація оновленого законопроекту про розмитнення, який одержав підтримку багатьох депутатів. Цей законопроект також підтримують прем’єр-міністр України Денис Шмигаль та Міністерство фінансів.

У разі ухвалення оновленого законопроекту послуга розмитнення авто у додатку “Дія” може почати функціонувати у 2024 році. Федоров висловив упевненість, що законопроект буде зареєстрований у Верховній Раді до кінця поточного року, а його обговорення та ухвалення можливе з початком роботи парламенту у 2024 році.

Це крок до цифровізації та спрощення процесів розмитнення, що може стати значною трансформацією для української митної системи, роблячи її більш прозорою та доступною для громадян.

Джерело Auto24
Не пропустіть

Цей веб-сайт використовує файли cookie щоб вам було зручно користуватися сайтом. Прийняти