В Україні викрили схему отримання посвідчень водіїв за 450 доларів

Корупційні практики, пов’язані з отриманням прав водія, тривалий час залишалися серйозною проблемою в Україні, викликаючи громадське обурення. Останні події свідчать про те, що офіс Генпрокурора країни розкрив зловісну схему, за якою підозрювані, ймовірно, пропонували студентам автошкіл та кандидатам на права водія проходити практичні іспити, продемонструвавши високі навички водіння в обмін на винагороду.

Суть цієї деструктивної схеми полягала у проведенні іспитів на автомобілях, обладнаних дублюючими педалями, що дозволяло інструкторам повністю контролювати рух автомобіля. Тим часом, кандидатам потрібно лише дотримуватися вказівок, виконуючи повороти та інші дії за кермом.

Зломовна схема також включала участь адміністратора сервісного центру, який нехтував виявленими порушеннями і надавав позитивні рекомендації. За ці послуги кожен учасник схеми сплачував 450 доларів США. Поліція успішно здійснила затримання підозрюваних на момент отримання платежів.

Трьох співробітників приватних автошкіл звинувачують у наданні незаконних пільг посадовим особам та шахрайстві, у той час як адміністратор центру обслуговування автомобілів поліції в Києві піддається обвинуваченню у службовому підробленні. Питання про застосування запобіжних заходів щодо підозрюваних в даний час перебуває на розгляді. Це викриття свідчить про невідворотну боротьбу з корупцією в системі видачі посвідчень водія в Україні.

Джерело SUV News
Не пропустіть

Цей веб-сайт використовує файли cookie щоб вам було зручно користуватися сайтом. Прийняти