Нафтогаз зацікавився ринком автомобільного газу

Дочірнє підприємство НАК «Нафтогаз» компанія «Укравтогаз» оголосила тендер на покупку і монтаж модулів для роздрібної торгівлі пропан-бутанової сумішшю – найпопулярнішим зрідженим газовим паливом в Україні. Про це пише Твоя МАШИНА з посиланням на Курс Дєнєг.

У компанії сподіваються оснастити 10 своїх заправок пропан-бутанова модулями за 13,8 млн грн. Зокрема, заправитися автогазом у оператора зможуть жителі Житомирської, Тернопільської, Полтавської, Волинської, Львівської, Івано-Франківської, Київської областей, а також Хмельницького та Чернівців.

За даними самої компанії, розміщеним на офіційному сайті, мережа «Укравтогаз» складається з 90 АГЗС. І поки неясно, чи планується оснащувати сучасними модулями інші станції.

«Укравтогаз» давно висловлював намір дообладнати свої АГСЗС і почати торгувати пропан-бутаном. Однак до сих пір до реалізації проекту справа не доходила», – розповів експерт ринку скрапленого газу, заступник керівника« Консалтингової групи А-95» Артем Куюн.

Слід зазначити, що аналогічний аукціон компанія вже проводила 23 червня. І навіть отримала 2 пропозиції. Але тендер не відбувся: одну заявку «завернули» через несвоєчасно завантаженої в систему банківської гарантії, іншу – з цілого ряду невідповідностей кваліфікаційним вимогам.

Так чи інакше, зізнаються експерти, обладнання навіть всіх 90 АГЗС компанії пропан-бутанова модулями не зможе істотно вплинути на ринок. Більш того, з огляду на той факт, що у компанії немає власних джерел палива, торгувати вона буде тим же ресурсом, що і інші учасники ринку. Так що і цінами «нафтогазівські» заправки навряд чи зможуть здивувати українських автолюбителів.

Не пропустіть

Цей веб-сайт використовує файли cookie щоб вам було зручно користуватися сайтом. Прийняти