В Україні почали штрафувати водіїв за «неправильні» покажчики повороту: хто під загрозою

В Україні останніми роками набула популярності схема ввезення вживаних автомобілів з-за кордону. Дешеві, але надійні транспортні засоби з пробігом приваблюють українських автолюбителів, багато з яких навіть не здогадуються, які загрози для їхнього гаманця приховують привабливі покупки. “Твоя МАШИНА” попереджає українських водіїв про маловідомий, але підступний дефект імпортних автомобілів.

Зокрема, на автомобілях, привезених із США, можна побачити покажчики поворотів червоного кольору, що є порушенням українських правил дорожнього руху. З 2017 року у нашому законодавстві існує чітка регламентація, відповідно до якої колір цих сигналів має бути виключно жовтим. Цей колір вибраний не випадково – він служить попереджувальним сигналом і забезпечує кращу видимість.

Для тих, хто ігнорує цю вимогу, передбачено серйозні наслідки. Поліція має право зупинити автомобіль з «неправильними» поворотниками та оштрафувати водія такого транспортного засобу відповідно до положень частини 2 статті 122 Кодексу України про адміністративні правопорушення. Ця норма закону передбачає санкцію у вигляді штрафу у розмірі 510 гривень.

Це означає, що наявність червоних поворотників на вашому автомобілі може спричинити його зупинку співробітниками поліції та подальшого накладення штрафу. Таким чином, перевірка та, при необхідності, заміна покажчиків повороту на відповідні стандартам, може стати ключовим фактором для уникнення небажаних витрат та підтримання безпеки на дорогах.

Не пропустіть

Цей веб-сайт використовує файли cookie щоб вам було зручно користуватися сайтом. Прийняти