Оштрафують на 8000 грн при першій зупинці: де водіїв узимку жорстко покарають за тріщину на лобовому склі

Багато водіїв з України на сьогоднішній день вимушено перебувають за кордоном, причому далеко не всі вони знають вимоги місцевого законодавства, як щодо дорожнього руху, так і комплектації транспортного засобу. Іноді українці можуть заробити величезний штраф просто за те, що мають тріщину на лобовому склі.

Зокрема, як повідомляє Express в Іспанії взимку діє правило, яким вікно автомобіля не повинно мати значних пошкоджень, заклеєне нерегламентованими наклейками або снігом. Якщо поліція визнає, що щось із перерахованого погіршує видимість для водія, останнього можуть оштрафувати на 200 євро, що за актуальним курсом становить понад 8000 гривень.

Також в Іспанії можна отримати штраф 80 євро (3300 грн), якщо номерний знак автомобіля частково закритий та його неможливо правильно прочитати. Автомобілістам, які використовують несправні склоочисники, загрожує аналогічний штраф.

Це пов’язано з тим, що учасники дорожнього руху можуть бути не в змозі належним чином бачити дорогу попереду, що може серйозно вплинути на безпеку.

Джерело Express
Не пропустіть

Цей веб-сайт використовує файли cookie щоб вам було зручно користуватися сайтом. Прийняти