Як не вскочити в халепу зі страховкою: адвокат водіям назвав один важливий нюанс

При виборі вживаного автомобіля покупці в Україні, як правило, насамперед зацікавлені у його справності, правильності оформлення угоди та юридичному статусі транспортного засобу. Страхуванням майна стурбовані при цьому не багато. А дарма.

Адвокат Роман Симутін у себе в Телеграм зазначають, що в такій ситуації новому власнику автомобіля рано чи пізно може прилетіти позов із вимогою компенсації збитків у ДТП. При цьому може з’ясуватися, що страхова компанія, у якої купили поліс, своїх зобов’язань виконувати не має наміру через ліквідацію або банкрутство. У цій ситуації автовласник несподівано для себе опинитися з діркою у кишені.

Щоб цього не допустити, юрист рекомендує періодично перевіряти статус страхової компанії. Зробити це можна на сайті Моторного страхового бюро України (МТСБУ). Воно бере на себе зобов’язання страхових компаній у разі їх банкрутства або ліквідації. При цьому важливо знати, що це можливо лише, коли страховика вже було визнано банкрутом або ліквідовано, а не перебуває у процесі отримання відповідного статусу.

Не пропустіть

Цей веб-сайт використовує файли cookie щоб вам було зручно користуватися сайтом. Прийняти